טיפים מהמטבח של Miele

איך מנטרלים ריחות בתנור?

לא רק לכלוך נשאר בתנור, אלא גם ריח. כדי לנטרל את הריח ולהחליפו בארומה מרעננת, מומלץ לסחוט מיץ מלימון שלם, לשפוך אותו לקערה עמידה בחום, להכניס לתנור ולהפעיל על חום בינוני לפרק זמן של 15-20 דקות. לאחר מכן יתקבל ריח לימוני נפלא ומרענן. ניסינו בעצמנו וזה באמת עובד.

למה יין הולך טוב עם בשר?

כולנו מכירים את הסיטואציה שאנו יושבים במסעדה יוקרתית,  מזמינים בשר אדום משובח ולצידו כוס יין אדום. האם זה נכון להזמין דווקא יין אדום ולא לבן לארוחה בשרית או שמא זהו רק מיתוס? בשר אדום על מגוון סוגיו, עשיר בטעמים חזקים, לכן כדאי לבחור ביין שמתאים לבשר בעוצמת הטעמים הארומטיים שלו. יין אדום הינו בעל טעמים דומיננטיים ועשירים יותר מיין לבן, מה שהופך אותו לחיבור הטבעי עם מנות בשריות. ככל שהבשר עשיר בטעמים חזקים ועוצמתיים יותר, כך היין צריך להיות עוצמתי ודומיננטי יותר. לכן, בפעם הבאה שתשבו במסעדה ותזמינו בשר איכותי ועסיסי, בקשו מהמלצר/ית המלצה ליין אדום משובח. כך תוכלו להרשים את הסועדים עמכם וליהנות מארוחה מעולה במיוחד.

דג דניס בתנור של Miele

ישנן מגוון רחב של טכניקות בישול, חלקן קדומות ומיושנות יחסית וחלקן מתקדמות. אנו מזמינים אותכם להכיר טכניקה חדשנית ומומלצת היישר מהמטבח של Miele – בישול דג דניס בתנור על אדים! לא תאמינו כמה זה פשוט – מתבלים את הדג במלח ופלפל, מברישים בשמן זית, מוסיפים עשבי תיבול לפי הטעם ומכניסים לתנור. כל שנותר לכם לעשות הוא לבחור את הגדרות התנור המתאימות ולהמתין לתוצאה בתיאבון.

ניתן להשתמש עם דגמים המיועדים לבישול באדים DGC6860X, DGC6800 X, DGC6660,DGC6800, DGC6860

מדוע יין לבן הולך טוב עם דגים?

כמובן שלכל אחד ואחת שמורה זכות הבחירה לשילוב הטעמים המועדפים עליו/ה, אך יחד עם זאת, יש שילובים קלאסיים שעליהם יש קונצנזוס ברור. אחד מהם הוא השילוב בין יין לבן לדג. דג הינו מאכל המשדר קלילות ונינוחות, בעוד שהטעם של היין הלבן נקבע בדרך כלל על ידי המתיקות או החומציות שלו. הסוכר הנמצא ביין מחזק את הטעמים בפה ומגרה את החך שלנו, בעוד שחמיצות מספקת חיוניות ורעננות. לפיכך, מומלץ שהיין יהיה מתוק לפחות כמו האוכל.

כיצד נוכל לנקות שומן בתנור?

תבניות הבישול ודפנות התנור יישארו על פי רוב מלאות בכתמי שומן ושאריות מזון שנדבקו אליהן. ככל שנתמהמה בהסרתם, כך יהיה לנו קשה יותר לעשות זאת בהמשך. הפתרון המיידי הוא המסת כתמי השומן. נפזר קודם לכן אבקת סודה לשתייה על הכתמים, נכניס לתנור קערה מלאה במים ונפעיל את התנור על חום של 100 מעלות למשך כ-30 דקות. האדים שייוצרו בתנור ירככו את השאריות שנדבקו ויקלו משמעותית על הסרתם.

כיצד נשמור על נקיון התנור?

לפני שנתחיל לבשל, נדאג לצמצם נזקי לכלוך עתידיים באמצעות ניירות אפייה או ניירות כסף, עליהם נניח את כלי הבישול. מומלץ גם לפרוס נייר כסף בקומה התחתונה של התנור על מנת שיספוג את טפטופי הבישול במקום להידבק לדפנות שמתחתיו.

שימוש בחומץ וסודה לניקוי התנור

אחרי שאפשרנו לתנור להתקרר, נעביר מטלית לחה על המקומות שבהם פיזרנו קודם לכן סודה לשתייה וננגב את השאריות המומסות. את הכתמים העקשניים יותר שהצליחו לשרוד את ההמסה, נסיר באמצעות תערובת של מים חמים וחומץ. לאחר מכן ניקח מטלית חדשה, נטבול אותה בתערובת ולבסוף ננגב את הכתמים שנשארו.

דג דניס

דניס הינו דג ים תיכוני, שהיה ונשאר פופולרי במיוחד במטבח הישראלי. בנוסף, הדניס הוא גם אחד מן הדגים היקרים והמבוקשים ביותר. דג דניס מאופיין בכתמי זהב בלחיים, במצח ומעל העיניים. זו הסיבה שבמקורות שונים הוא מכונה "ראש מוזהב". הודות לשיניו החזקות, הוא מסוגל אפילו לפצח שריון של מולים ואפילו סרטנים. בשרו של הדניס דל בשומן ועתיר בחלבונים, סידן ומינרלים חיוניים. בקניית דג דניס אנא וודאו שעינו מבריקות וזימיו לחים. ככל שרצועת הזהב שעל מצחו ברורה וחדה יותר, כך הדג טרי יותר. עובדה נוספת ומעניינת שאולי תפתיע אתכם – כל דג דניס מתחיל בתור זכר ובין גיל שנתיים לשלוש, איברי המין שלהם נסוגים והם משנים את מינם לנקבות.

את הדניס אפשר לבשל על הכיריים, בתנור, באידוי או בצלייה.

רוצים לקבל ייעוץ מקצועי בבחירת המוצרים המתאימים לכם?
מלאו פרטיכם כעת >>