דניס הינו דג ים תיכוני, שהיה ונשאר פופולרי במיוחד במטבח הישראלי. בנוסף, הדניס הוא גם אחד מן הדגים היקרים והמבוקשים ביותר. דג דניס מאופיין בכתמי זהב בלחיים, במצח ומעל העיניים. זו הסיבה שבמקורות שונים הוא מכונה "ראש מוזהב". הודות לשיניו החזקות, הוא מסוגל אפילו לפצח שריון של מולים ואפילו סרטנים. בשרו של הדניס דל בשומן ועתיר בחלבונים, סידן ומינרלים חיוניים. בקניית דג דניס אנא וודאו שעינו מבריקות וזימיו לחים. ככל שרצועת הזהב שעל מצחו ברורה וחדה יותר, כך הדג טרי יותר. עובדה נוספת ומעניינת שאולי תפתיע אתכם – כל דג דניס מתחיל בתור זכר ובין גיל שנתיים לשלוש, איברי המין שלהם נסוגים והם משנים את מינם לנקבות.
את הדניס אפשר לבשל על הכיריים, בתנור, באידוי או בצלייה.