5 שלבים לניקוי נכון של התנור

 

הכנת ארוחה למספר אנשים יכולה להיות בהחלט פרויקט.

התכנון, ארגון המצרכים, הבישול, החימום, ההגשה, על כל אנחנו חושבים מראש.

אבל כשהחגיגה נגמרת, צריך גם לנקות. מעייף אמנם, אך גם הכרחי. כך תעשו זאת בצורה הטובה ביותר.

שימוש בניירות אפייה

לפני שנתחיל לבשל, נדאג לצמצם נזקי לכלוך עתידיים באמצעות ניירות אפייה או ניירות כסף, עליהם נניח את כלי הבישול. מומלץ גם לפרוס נייר כסף בקומה התחתונה של התנור על מנת שיספוג את טפטופי הבישול במקום להידבק לדפנות שמתחתיו.

המסת השומן

תבניות הבישול ודפנות התנור יישארו על פי רוב מלאות בכתמי שומן ושאריות מזון שנדבקו אליהן. ככל שנתמהמה בהסרתם, כך יהיה לנו קשה יותר לעשות זאת בהמשך. הפתרון המיידי הוא המסת כתמי השומן. נפזר קודם לכן אבקת סודה לשתייה על הכתמים, נכניס לתנור קערה מלאה במים ונפעיל את התנור על חום של 100 מעלות למשך כ-30 דקות. האדים שייוצרו בתנור ירככו את השאריות שנדבקו ויקלו משמעותית על הסרתם.

נפלאות החומץ

אחרי שאפשרנו לתנור להתקרר, נעביר מטלית לחה על המקומות שבהם פיזרנו קודם לכן סודה לשתייה וננגב את השאריות המומסות. את הכתמים העקשניים יותר שהצליחו לשרוד את ההמסה, נסיר באמצעות תערובת של מים חמים וחומץ. ניקח מטלית חדשה ונטבול אותה בתערובת ואז ננגב את הכתמים שנשארו.

נטרול ריחות

לא רק לכלוך נשאר בתנור, אלא גם ריח. כדי לנטרל את הריח ולהחליפו בארומה מרעננת, מומלץ לסחוט מיץ מלימון שלם, לשפוך אותו לקערה עמידה בחום, להכניס לתנור ולהפעיל על חום בינוני לפרק זמן של 15-20 דקות. לאחר מכן יתקבל ריח לימוני נפלא ומרענן. ניסינו בעצמנו וזה באמת עובד.

הפתרון האולטימטיבי – תנור פירוליטי

לאלו שכבר התעייפו מניקיונות והצעות ניקוי כאלה ואחרות, הנה פתרון שיחסוך לכם את כל השלבים הקודמים – תנור פירוליטי. לאלו מכם שטרם נתקלו בדבר הכי חם, תרתי משמע, בתנורי בישול ואפייה בשנים האחרונות, נספר שמדובר בתנור המצויד בפונקציית ניקוי עצמי. הדבר נעשה באמצעות הפעלתו על חום גבוה במיוחד (כ-500 מעלות) ששורף את השומנים שהצטברו בתנור. לאחר שמסתיימת תכנית הפעולה (ואתם ממתינים שהתנור יתקרר כמובן), העברת מטלית ניקוי אחת סוגרת את הסיפור וחוסכת לכם זמן יקר והרבה מאמץ.

לצפייה בקולקציית התנורים הפירוליטיים של Miele לחץ כאן